Dieselpolttoaineen hinnan nousu pakottaa Vaihtolavacom Oy:n ottamaan käyttöön polttoainelisän kuljetussuoritteiden laskuttamisessa.

Kuorma-autokalustossamme käytettävän dieselpolttoaineen erittäin voimakkaan hinnannousun vuoksi joudumme ottamaan käyttöön erillisen polttoainelisän kuljetussuoritusten osalta.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun joudumme ottamaan käyttöön mitään lisiä normaalin hinnoittelumme lisäksi.

Otamme käyttöön SKAL RY:n (Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry) ylläpitämän polttoainelisän. Lisä lasketaan dieselin hinnasta, ja dieselin hinta muodostaa 30% kuljetusyrityksien kokonaiskustannuksista. Polttoainelisällä ei siis nosteta yrityksien katteita vaan vain kompensoidaan noussutta polttoaineen hintaa. Lähtötaso (0-taso) on vuoden 2009 lopulta ja sitä päivitetään kuukausittain.

Vaihtolavacom ottaa kuitenkin 0-tasoksi tammikuun 2020, jota verrataan edelliseen kuluneeseen kuukauteen. Muutos lisää, vähentää tai poistaa polttoainelisän.

Polttoainelisä tulee näkymään laskuillamme erillisellä rivillä.

Mallilaskelma:

Lisän nollataso 2009 0%
Vaihtolavacom vertailutaso 29.1.2020  +5,6%
Tilanne 9.3.2022 +18,3%

Vaihtolavacom maaliskuun polttoainelisä kuljettamisen laskutusosuuteen on 18,3% – 5,6% = 12,7%

Vaihtolavacom ei siis ota käyttöön täyttä laskennallista polttoainelisää, vaan tukee asiakkaiden liiketoimintaa ottamalla käyttöön vain välttämättömän lisän.

Polttoainelisä otetaan käyttöön viikon 11/2022 aikana.

Polttoainelisä ei vaikuta muiden palvelujen kuten jätteiden, punnitusmaksujen tai suursäkkien hinnoitteluun. Lisä koskee vain kuljettamista.

Vaihtolavacom Oy

Hannu Poutiainen

toimitusjohtaja