Kesä alkaa hiljalleen kääntyä syksyn puolelle. Syksy tuo tullessaan useimmille meistä muutoksia arkirutiineihin, ja näin se on myös meillä Vaihtolavacom Oy:ssä. Me Vaihtolavacom Oy:ssä valmistaudumme jo hyvää vauhtia alkavaan syyskauteen ja -sesonkiin, jotta voisimme palvella asiakkaitamme mahdollisimman hyvin myös syksyn tullen. Näin ollen kauden aloittamisen kynnyksellä päätimme koota yhteen yleisimmin kysyttyjä kysymyksiä.

Paljonko vaihtolavapalvelut maksavat?

Vaihtolavapalveluiden hinnaston löydät täältä. Hinnastossa ovat esitetty eniten käytettyjen palveluiden hinnat. Lisäksi muodostuvaa hintaa voit arvioida meidän hintalaskurillamme. Hintaa arvioidessa kannattaa ottaa huomioon se, että laskutamme jätteiden hinnat toteuman mukaisesti ellei kyseessä ole kiinteähintainen kampanjatarjous. Mikäli kyseessä on erikoistilaus (suuri määrä, erikoinen kohde tms.), jolle ei löydy suoraan hintaa hinnastosta, voitte aina olla yhteydessä myyntitiimiimme, joka laskee teille tarjoushinnan työsuoritteesta.

Mille alueella vaihtolavoja on mahdollista tilata?

Vaihtolavapalvelumme ovat saatavilla seuraavilla paikkakunnilla: Helsinki, Espoo, Vantaa, Kirkkonummi, Nurmijärvi, Tuusula, Järvenpää, Sipoo, Kerava, Vihti, Inkoo, Siuntio, Hanko, Raasepori, Karkkila, Lohja, Hyvinkää, Mäntsälä, Pornainen, Askola, Pukkila, Myrskylä, Lapinjärvi, Loviisa, Karkkila, Loppi, Riihimäki, Janakkala, Hausjärvi, Hämeenlinna, Kärkölä, Hollola, Lahti, Orimattila ja Hattula. Lisäksi toimitamme vaihtolavat pääkaupunkiseudun saaristoon.

Miten vaihtolava tilataan?

Vaihtolavapalvelumme ovat tilattavissa useilla eri tavoilla. Voit tilata lavan puhelimitse numerosta 050 – 2005, sähköpostitse tilaukset@vaihtolava.com tai nettitilauslomakkeen kautta. Lisäksi vanhat asiakkaat, joilla on käytössä asiakasraportointitunnus, voivat tehdä tilauksia myös kännykkäapin tai raportointijärjestelmän kautta. Muiden kuin vakiomuotoisten palveluiden osalta pyydämme olemaan yhteydessä myyntitiimiimme.

Milloin vaihtolava toimitetaan?

Vaihtolavatoimitusten toimitusaika Uusimaa 1 -alueella on 1–4 tuntia tilauksesta (arkisin klo 7:00–15:00) ja Uusimaa 2 -alueella 1–6 tuntia (arkisin klo 7:00–15:00). Hämeen alueella toimitusaika sovitaan erikseen. Lisäksi päivystyksemme palvelee 24/7, joten lavatoimitukset ovat mahdollisia myös kaikkina vuodenpäivinä ja vuorokauden ympäri erillisellä päivystysmaksulla.

Millaisia lavoja on saatavilla?

Vaihtolavacom Oy:n lavavalikoima on monipuolinen. Meiltä löytyy pieniä lavoja ahtaisiin porttikongeihin ja mataliin parkkihalleihin, korkeita konttilavoja keveille jätejakeille sekä kaikkea mahdollista (ja mahdotonta) näiden lavakokoluokkien väliltä. Lisäksi valikoimaamme kuuluvat isot ja pienet kannelliset lavat sekä monilokerolavat. Vaihtolavavojen lisäksi teemme jätteiden noudot ja materiaalien toimitukset tarvittaessa suursäkkien avulla. Näin ollen oli tarve roskalavalle, jätelavalle, talkoolavalle, kivilavalle, isolle lavalle, pienelle lavalle, kansilavalle tai lokerolavalle, toimitamme kohteeseen sopivan lavan vuoden jokaisena päivänä.

Mikä on ison ja pienen kuorma-auton ero?

Ison ja pienen auton ero on auton ja lavan koossa. Koska kuorma-autokalustomme on monipuolinen ja kalustoon mahtuu paljon erilaisia autoja, on auton ulkonäön perusteella joskus haasteellista arvioida, kumman auton lava on kyseessä. Yksinkertainen muistisääntö arvioitaessa, onko lava pienen vai ison auton lava, on katsoa lavan koukkutartunnan korkeus. Pienen auton koukkutartunta on suunnilleen aikuisen ihmisen vyötärön korkeudella. Isojen autojen lavojen koukkutartunta on huomattavasti korkeammalla.

Tarvitaanko katu- tai puistoalueella säilytettävälle vaihtolavalle lupa?

Yleisellä kadulla tai puistoalueella säilytettävälle vaihtolavalle tarvitaan erillinen lupa. Luvan hankkimista varten tulee olla yhteydessä kaupungin yleisten alueiden luvista vastaavaan osastoon.

Mitä lavalle saa laittaa?

Jotta jätteet voitaisiin käsitellä ja hyödyntää mahdollisimman materiaalitehokkaasti, tulisi jätteet lajitella jätelaatukohtaisesti. Tarkemmat ohjeet eri jätejakeiden lajittelusta löydät lajitteluohjeestamme. Mikäli joku lajitteluun liittyvä asia jää askarruttamaan mieltäsi, voitte olla yhteydessä asiakaspalveluumme tai myyntitiimiimme.

Miten hiilijalanjäljen hyvittäminen käytännössä tapahtuu?

Hiilijalanjäljen hyvittäminen toteutetaan siten, että jätehuollosta muodostuva päästömäärä kompensoidaan sitomalla ilmakehästä hiiltä hiilinieluihin. Vaihtolavacom Oy toteuttaa kompensoinnin yhteistyöyrityksen kautta ja hiilinieluna käytetään suomalaista metsää. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että hiilinieluksi istutetaan metsää Suomeen. Kompensoitava päästömäärä saadaan Vaihtolavacom Oy:n käyttämän sähköisen järjestelmän avulla, joka laskee taustatiedon ja toteuman perusteella jätehuoltopalvelun muodostaman hiilijalanjäljen.